Plastic soup is afvalplastic dat uiteindelijk in het water terechtkomt. Het is plastic dat in oceanen, meren, kanalen, rivieren en vijvers drijft. En plastic dat langs de weg, op straat en op stortplaatsen ligt. Dit in zijn geheel of in de vorm van microplastics. Want zelfs in kleding en verzorgingsproducten zit plastic. Zo laat één kledingstuk bijvoorbeeld miljoenen vezels los die te klein zijn om uit het water gefilterd te worden. Sommige verzorgingsproducten zijn zelfs voor 10% gevuld met microplastics, die rechtstreeks in zee terechtkomen, worden opgegeten door dieren en vervolgens in onze voeding en de lucht terechtkomen. Op dit moment weegt de totale berg afvalplastic 17.000 keer zoveel als de Eiffeltoren.

De risico’s van plastic

Voor het produceren van plastic wordt 8% van de wereldwijde olieproductie gebruikt, 4% daarvan is nodig om energie op te wekken om plastic te produceren. Niet alleen het plastic zelf wordt uiteindelijk afval, ook het maken en recyclen van plastic brengt afval en uitstoot met zich mee. De meeste plastics zijn helaas niet afbreekbaar: ze komen terecht op stortplaatsen. Risico’s die nog onvoldoende zijn getest, zowel voor het milieu als onze gezondheid. Maar de kans is groot dat het gevolgen heeft.

Jouw gewicht in plastic

Met een PSF-vloer leg je letterlijk een duurzame laag op de wereld. Gemaakt van 100% afvalplastic, geselecteerd op herbruikbare plastics en grondig gereinigd. Ook bijdragen aan een schonere wereld? Leg jouw gewicht in plastic: als we allemaal ons gewicht in plastic kopen, lossen we samen het plastic afvalprobleem op.

Bekijk de voordelen